Лесното застраховане е онлайн
0700 4 24 24
на цената на един градски разговор
blog title
4 Октомври 2017

„Алианц“ добавя доходност към животозастраховките

Как да спестявате така, че да не губите заради ниските лихви, но и да имате защита срещу непредвидени събития с Вашия живот?

 

Алианц България предлага три изцяло нови за българския пазар застрахователно-инвестиционни програми от ново поколение, които съчетават застрахователна защита срещу непредвидени събития с живота и професионално управление на инвестицията с потенциал за растеж. Как реално работят те?

 

Както и при другите застраховки клиентът плаща вноски – месечно или годишно. Разликата е, че част от сумата ще бъде инвестирана на международните финансови пазари от специално създадени инвестиционни фондове, които се управляват от големи професионални компании. За първи път у нас от Алианц България предлагат и възможността застрахованият да посочва каква част от премията да отива за защита и каква част – да се инвестира.

 

Всяка една от новите програми на „Алианц България“ позволява да се договорят индивидуални параметри по полицата, със сумите и покритията, които най-точно отговарят на нуждите на клиента. Продуктите „Лайф Инвест“, „Бъдеще инвест“ и „Динамик инвест“ могат да покрият напълно профила на всеки, който иска защита и доходност.

 

Оптималното управление на средствата е гарантирано от дългогодишния международен опит на Allianz Global Investors, който управлява инвестиционните фондове. Allianz Global Investors е една от най-големите компании за управление на активи в света.

 

Какво прави тези програми толкова ефективни за инвестиция и осигуряване на бъдещето? От една страна – данъчните облекчения, които ползвате в размер до 10% от облагаемия доход. А от друга - уникалната гъвкавост, която се предлага на притежателите на такива застраховки. Вие имате свободата да избирате нивото на защита и инвестиции, като разполагате с набор от инвестиционни стратегии, в зависимост от нивото на риска, който можете и искате да поемете.

 

Програма „Алианц Лайф Инвест“ осигурява обезщетение за вас и за близките ви в случай на инциденти, злополуки и загубена трудоспособност.

 

Сами избирате срока на застрахователната програма в диапазона от 10 до 40 години, както и застрахователната сума в зависимост от Вашите възможности.

 

Полицата „Лайф инвест“ може да включва и допълнително покритие за тежки заболявания. Пакетът осигурява изплащане на 50% от застрахователната сума, поемане на вноските до края на договора, без да се намаляват покритите рискове. При временна загуба на работоспособност, болничен престой или нужда от медицински консумативи и лекарства застрахователят ще плати обезщетение до договорения лимит. Инвестицията и цялата застрахователна сума се изплащат при фатални случаи, а когато причина за това е пътно произшествие, се получава троен размер на сумата.

 

Осигуряването на финансова стабилност за децата е съкровено желание за всеки родител и от „Алианц България“ са се погрижили да помогнат.

 

Програмата „Алианц Бъдеще Инвест“ предоставя лична сметка в полза на дете, в която се натрупват вноски и доходност от инвестиции. Програмата се договаря за период от 10 до 25 години, след което детето получава натрупаното. В полицата влиза изплащане на здравни разноски, ако с вас се случи инцидент или злополука. При фатален край застрахователната компания ще поеме изплащането на вноските до края на договорения срок, а детето запазва правото си на обезщетение за всички рискове, които са разписани при сключването на полицата.

 

За динамичните и за тези, които обичат да измерват риска е програмата „Алианц Динамик Инвест“. Тя комбинира класическата защита на полица „Живот“ с инвестиционна стратегия, създадена от най-добрите професионалисти на Allianz Global Investors. В зависимост от предпочитанията си към риск можете да избирате между консервативна, балансирана и агресивна стратегия. По желание можете да инвестирате суми над уговорените премии. Ако пожелаете „Алианц България“ предлага промяна на инвестиционната стратегия в хода на договора.

 

В зависимост от предпочитанията на клиентите премията по новите програми могат да плащат годишно или разсрочено, като минималният размер на месечната вноска е 30 евро.
Към основния застрахователен план могат да бъдат добавени допълнителни опции за защита при неблагоприятни събития. Уникално за България е специалното предложение по новите застрахователно-инвестиционни програми, а именно ДНК тест. Анализът, който ще получите, включва и препоръки за индивидуални програми за хранене и спортен режим, с което да си осигурите по-високо качество на живот.

 

Възползвайте се от гъвкавите оферти и ни потърсете, за да изберем заедно най-подходящото за Вашите нужди.