Лесното застраховане е онлайн
0700 4 24 24
на цената на един градски разговор
blog title
7 Февруари 2017

Застраховка „Моят дом“ на „Алианц България“ носи спокойствие във всяко време

Зимата тази година явно ще е снежна, което радва основно две групи – заетите в ски туризма и земеделците. Хубавият сняг означава пълни писти и богати добиви през лятото. За мнозина обилните валежи през зимата са знак за риск от наводнения щом започне топенето, както и щети, предизвикани от падащ лед и тежки снежни маси. За наше щастие няма нужда да избираме между хубав сняг и здрав дом – достатъчно е просто да сключим застраховка. Тя няма да спре различните бедствия и инциденти, но ще ги направи далеч по-поносими, когато нанесените щети ни бъдат платени. 


Такъв продукт е полицата „Моят дом“ на „Алианц България“. 


Сключването й е много лесно и няма нужда от предварителен опис на имуществото. Тя е подходяща за жилища до 160 кв. м разгърната застроена площ и със застрахователна сума по договор до 120 хил. лв. В случай, че премията ви е над 100 лв., има възможност и за разсрочено плащане. 


Застрахователната премия започва от 21 лева!


Нека видим и примерни цени – за имот до 120 кв. м, с 50 хил. лв. оценка на сградите и 5 000 на имущество, годишната премия ще е от 81 до 115 лв., в зависимост от избраното покритие. Това включва и до 3000 лв. обезщетение „Гражданска отговорност“, ако заради вас пострада чужд имот. С две думи – няма защо да се притеснявате, че ще наводните съседа. Застрахователят ще му покрие щетите. 
Най евтиният вариант изглежда така: Недвижимо имущество на стойност 30 000, движимо за 3 000, отговорност към трети лица 2 000. Цена от 21 лева, но със самоучастие от 100лв за всяка щета!


При застрахователни суми над 40 хил. лв. самоучастие в полицата няма. За договори до 35 хил. лв. за сгради, движимо имущество и „Гражданска отговорност“ самоучастието е 100 лв. Това означава, че по-малките щети ще поемате вие, а не застрахователя. Самоучастието има две удобства – 

няма нужда да викате застраховател за всеки дребен инцидент, освен това с него се намалява премията. 

Полицата „Моят дом“ има три варианта на покритие. Основният включва пожар и последици от гасенето му, удар от мълния и летателен апарат, експлозия, природни бедствия, наводнение от тръбопровод, удар от превозно средство или животно, както и „Гражданската отговорност“ към трети лица. При „Разширено покритие“ се добавят земетресение и злоумишлени действия на трети лица. Например, ако някой ви счупи прозорците нарочно. В „Максимално покритие“ обезщетение ще получите и за късо съединение или токов удар, кражба с взлом на аудио-визуална и битова техника, електроуреди и стационарни компютри. 


Сключването на полицата е много лесно и може да стане и онлайн, 


през сайта на „Алианц България“ или на 24ins.bg от тук: калкулатор застраховка имущество . За предварителна информация може да пратите данните и да получите оферта с примерна цена. Имайте предвид, че е добре да се съобразите с минималните оценки на имотите в района – не данъчните, а тези, които застрахователите използват.

В калкулатора на 24ins.bg те излизат автоматично, вие може да ги променяте при желание. Подценяване на имота означава, че ще получите по-малко пари при инциденти. Надценяване – че ще плащате излишно премия, тъй като при опис на повредено имущество експертите ще оценяват реалната му стойност.