Лесното застраховане е онлайн
0700 4 24 24
на цената на един градски разговор
blog title
1 Юни 2017

Направи дома си специален с 45% отстъпка по застраховка имущество от Армеец

Лятото е времето да помислим за дома си. Не, няма да си говорим за ремонти през отпуската, а за специалния продукт на застрахователна компания „Армеец“ – „Защитен дом“. От днес, 1 юни, до края на септември застрахователят предлага 45% отстъпка от стандартната тарифа на полицата. Сключването става много лесно онлайн с помощта на 24Ins.bg,


достатъчни са няколко клика, данни за имуществото и полицата ще ви бъде изготвена веднага.


  
Застраховка „Защитен дом“ осигурява широко застрахователно събитие, обвързано с индивидуалните потребности на клиента. „Защитен дом“ покрива максимален брой рискове – пожар, мълния, природни бедствия, аварии на ВиК, късо съединение и токов удар, щети от вандализъм, кражба с взлом или техническо средство, грабеж, земетресение, разходи за алтернативно настаняване, загуба на доход от наем и др.

 За удобство на клиентите не се изисква опис за застрахованото срещу кражба чрез взлом, кражба с техническо средство и грабеж движимо имущество, ако избраният лимит е до 15 000 лв.

Застраховката може да се сключи както за жилищни, така и за вилни и стопански постройки. Покритията обхващат направени подобрения по имота, обзавеждане и лични вещи, битови електроуреди, произведения на изкуството и стопанско имущество. Допълнително към всяка отделна клауза може да се добави и тази за земетресение. За хората, които сменят дома си, има и покритие за щети по имущество, причинени при смяна на адрес. Премията, съобразена с избраното застрахователно покритие и земетръсната зона, в която се намира обектът, подлежащ на застраховане, е от 0.06% до 0.15% от застрахователната сума за жилищни сгради, и от 0.1% до 0.27% за вилните. За движимо имущество, включително произведения на изкуството, тарифата се изчислява между 0.1% и 0.57%. Тези тарифи осигуряват основни 


покрития като пожар, природни бедствия, различни видове наводнения, вандализъм, експлозия.


Клаузата за земетресение променя цената в зависимост от типа на сградата и местоположението й. Завишаване има за застраховане в блок над 6 етажа, както и за обекти в сгради, построени преди повече от 20 години.

Отделно може да включите и допълнителни клаузи, в т.ч. „Отговорност към трети лица“, „Разходи за алтернативно настаняване“, в случай, че имотът е негоден за обитаване вследствие на щети от застрахователно събитие, както и „Загуба на доход от наем“. Последната важи, когато загубата е свързана със застрахователно събитие – например апартаментът е наводнен, налага се квартирантите да се изнесат и за времето, за което нямате наемател заради щетите, застрахователят ви плаща. 

Застрахователната сума се определя:
Застрахователните обезщетения се определят по възстановителна стойност. При сгради в етажна съсобственост в застрахователното покритие се включва и дела на собственика в общите части на сградата. При вреди, нанесени върху общи части на етажна собственост, застрахователят заплаща на застрахования частта от действителния размер на щетите, съответстваща на притежаваните от застрахования процент идеални части от общите части на сградата. Не се прилага задължително самоучастие на застрахованото лице;

Минималната цена на премия е 10 лв.


„Армеец“ продължава да предлага паралелно с промоционалната кампания и стандартните отстъпки – подновяване на стария договор без щети, комбиниране с други застраховки, еднократно плащане на премията, самоучастие. Самоучастие означава сами да покриете дребни щети или определен процент от всички, независимо от размера им. Така общия размер на отстъпката може да стигне до 50% от стандартната премия по време на промоцията. 

Най-скъпи са полиците за луксозни сгради в София, най-евтино излизат обикновените масивни сгради в села и градове, които не са областни.


В случай на щета, свържете се веднага със застрахователната компания и не забравяйте, че винаги може да разчитате за съдействие и съвет на експертите от 24Ins.bg. Така може да почивате спокойно цяло лято и да пътувате без притеснения за дома или вилата си. 

Изчислете цената за Вашия имот от тук: калкулатор за застраховка имущество