Лесното застраховане е онлайн
0700 4 24 24
на цената на един градски разговор
blog title
12 Април 2017

„Евроинс“ предлага нова услуга към застраховка „Каско на МПС” - заместващ автомобил след пътни инциденти

 „Евроинс“ предлага заместващ автомобил по застраховка „Автокаско“, съобщиха от компанията. Допълнителната услуга е включена към застраховка „Каско на МПС”, клуза „А”.

Заместващия автомобил се предоставя на килента, когато по оценка на доверен сервиз ремонтът на кола след пътен инцидент ще отнеме повече от 5 работни дни. Пътният инцидент може да е отбелязан и с протокол от КАТ, или с двустранен протокол, който се попълва от участниците по взаимно съгласие.

Премиите по „Каско“ трябва да бъдат изцяло платени, за да се ползва заместваща кола. Задължително е да има клауза А, а допълнителна премия не се плаща. След като се заведе щетата на застрахования автомобил в ликвидационен център, клиентът попълва искане и получава временната си кола. Наемането става веднага в доверения сервиз срещу депозит от 200 лв., които се връщат, когато върнете здрав автомобила. Разходите за гориво за временното ползване не се покриват от застрахователя. Срокът, за който ще се ползва автомобила, се уговаря предварително във възлагателното писмо.

Максималният срок за ползване на временна кола е 30 дни, след това клиентът може да продължи, като заплаща наем. Тогава отдаването е под формата на рент-а-кар и се подписва отделен договор. За целия срок на застраховката заместващ автомобил може да се ползва само веднъж. Той се дава и връща в доверените сервизи в София, Варна и Бургас. Със заемната кола шофирането може да е само в границите на България.


Полицата „Автокаско“ за леки автомобили покрива рисковете от пожар, природни бедствия, пътни инциденти, кражба или грабеж на цял автомобил, вандализъм, а също така дава денонощен асистанс от Съюза на българските автомобилисти (СБА). Повече информация на www.euroins.bg
Aвтокаско

Застраховка автокаско автомобила инс