Застраховка с покритие за ски спорт - важно е! | 24ins.bg
Лесното застраховане е онлайн
0700 4 24 24
на цената на един градски разговор
blog title
3 Декември 2020

Застраховка с покритие за ски спорт - важно е!

Първият сняг вече е покрил планинските склонове. Като запалени скиори сте проверили и обновили екипировката си. Набелязали сте писти и места за спускане. Освен за прогнозата за времето, оборудването, компанията и плана за пътуване..., има ли още нещо, за което си струва да помислите?

 

Отивам на ски! Нужна ли ми е застраховка?

 

Отговорът е “ДА”! Разбира се, че се е случвало да се върнете от планина щастливи и заредени с енергия - със задоволство да установите, че сте пропуснали да се застраховате и така сте спестили няколко лева.

И да, застраховката е продукт, чиято полза отчитаме след неприятен инцидент. Виждали сме хвърчащите по пистата моторни шейни-линейки и сме чували за провеждането на спасителни акции в планината. Първоначално пострадалите не се сещат за застраховката си. Но след като получат сметката си, си спомнят за нея. Разходите, за спасителна операция в планината и медицинските разноски при потенциална контузия, могат да бъдат на стойност десетки хиляди левове...

 

Какво покрива застраховката ми с включен риск от злополука при каране на ски?

 

Покритите рискове са различни за всяка застрахователна компания и зависят от застрахователната сума и конкретната оферта. Основните рискове, които ще намерите в почти всяко предложение, са:

 

 

Покритията и сумите за обезщетение можете да сравните от онлайн калкулатора на 24ins.

 

ТУРИСТИЧЕСКА ЗАСТРАХОВКА С ПОКРИТИЯ ЗА ЛЮБИТЕЛСКИ СПОРТОВЕ

 

На пистата и извън пистата

 

Рискът при каране извън писта е много по-голям и това е причината за по-високата цена на тези пакети. Задължително е да има отбелязано в полицата, че ще се кара извънпистово, за да може да са валидни покритията в случай на инцидент. По-малко компании са склонни да включат този риск в пакетите си. Още при търсенето на оферта си отбележете, че желаете споменатото покритие!

 

За България и за чужбина

 

И тук има разлика в цената и предлаганите пакети. Пакетите за чужбина често включват и допълнителни покрития като "кражба и загуба на багаж”, “правна помощ”, “разходи за транспорт” и “лични разходи”. Цената за чужбина е по-висока, като застрахователните компании работят с партьори на местно ниво, световни лидери в обслужването на застрахователни щети и помощ при инциденти. В информацията към полицата ще намерите денонощни телефони, които да използвате в случай на инцидент.

   

Годишна или за период?

 

Можете да прецените според времето, което сте планирали да отделите за ски. Ако общо Ви се събират над 2 месеца по пистите, по-изгодно ще е да се замислите за годишна застраховка. Разбира се, всичко зависи от покритията и застрахователните суми.

 

Онлайн застраховане от 24ins.bg

 

Ние обичаме бързите и лесни услуги! Решихме, че си заслужава да създадем още една такава - за всички, обичащи да спортуват, включително и за нас самите.

 

Надяваме се все повече застрахователни компании да предложат продукти за този тип застраховки.

 

Застраховките, предлагани към момента, можете да сравните от нашия калкулатор за

 

ТУРИСТИЧЕСКА ЗАСТРАХОВКА С ПОКРИТИЯ ЗА ЛЮБИТЕЛСКИ СПОРТОВЕ

 

Както всичките ни услуги и тук сме се постарали да направим всичко бързо, лесно и удобно за потребителя. Българското законодателство налага някои ограничения при предлагането на финансови услуги онлайн, които сме съобразили в процеса на поръчване и заплащане на полицата.

 

След като изчислите и изберете най-подходящата за Вас застраховка, ще трябва да въведете лична информация и данни за контакт - на Вас като заявяващ и на групата пътуващи, в случай че се застрахова група.

 

(Подробна информация за целите и основанието за обработването на личните данни от “Брокер Инс“ ООД, срока за съхранение на личните данни, правата на клиентите във връзка с обработването на личните им данни от “Брокер Инс“ ООД, както и информация за начина, по който те могат да бъдат упражнени, както и всяка друга нормативно изискуема информация, се съдържа в политиката за поверителност на личните данни на “Брокер Инс“ ООД, публикувана на сайта 24ins.bg).

 

След избор на начин на доставка и плащане на полицата, ние ще Ви я доставим безплатно на адрес с куриер или ще можете да си я вземете от наш офис.

 

Съществува възможност и онлайн процес на доставка, като за целта трябва да сте попълнили и подписали договор за възлагане. В този случай, можете да получите полица на електронния си адрес веднага, след като бъде отчетено плащането. Полицата може да е валидна от 00:00 часа на следващия ден, затова не оставяйте за последния момент :)

   

При инцидент и нужда от помощ

 

Ако сте в чужбина, трябва да се свържете с асистиращата компания. Телефоните й ще намерите в полицата. Можете да се свържете с нея денонощно, 7 дни в седмицата. Ще бъдете насочени към съответната служба или медицинско заведение.

По всяко време можете да се обадите за съвет или насока и на денонощната линия за клиенти на 24ins.bg – 0700 4 24 24 или да ни пишете - вижте секция “Контакти”.

  

Пожелаваме Ви много хубави моменти с любимите Ви спортове!