Лесното застраховане е онлайн
0700 4 24 24
на цената на един градски разговор
blog title
16 Май 2016

Нови възможности за собствениците на автомобили с „Автокаско“ от 24ins.bg

Собствениците на автомобили, които сключват застраховка през посредника „Брокер инс“, могат да получат обезщетения за повредени ключове, некачествено гориво и проблеми с гумите. Допълнителните покрития се добавят по желание в договорите на всички, сключили застраховка „Автокаско“ през „Брокер инс“ . За всички, които са си купили полица през брокера,

доплащането е 50 лв. на година.

Към допълнителното покритие се издава и Карта за отстъпка в партньорски обекти – с нея собствениците на кола могат да ползват отстъпки за автомивка и годишен технически преглед в център „Елефант“ в софийския „България Мол“.

Ключ и гориво

При риска „Ключове на автомобили“ се покриват разходи до 500 лв. за смяна на ключ и настройване, ако старият е изгубен; повреда на заключващите устройства, включително заплащане на труда за поправките. Същият е лимитът и за риска „Зареждане на грешно гориво или гориво с лошо качество“.

Изплащат се обезщетения за репатриане на автомобила до най-близкия сервизен център, като се покрива разстояние до 50 км.

Обезщетението включва изпразване и почистване на резервоара и смяна на филтри. В това не влиза стойността на смененото гориво. Погрешното зареждане трябва да бъде установено до 48 часа – доказателството е с касова бележка или фактура.
За гориво с лошо качество се смята това, което не отговаря на изискванията за течни горива, продавани в България.

При повреда на гуми

Повреди на автомобилни гуми се покриват с възстановяване на разходи до 800 лв. общо за срока на валидност на картата, и до 400 лв. за една гума. Обезщетението е под формата на отстъпка за покупка на нови гуми, плащане за ползване на заместващи, както и поправка при спукване, издуване или вандализъм, за който е съобщено на полицията. За целия срок на картата могат да се възстановят разходи за подмяна на до четири гуми.

При повреда, която налага покупка на нова, собственика на колата ще получи 15% или 35% от стойността на предишната, застрахована гума. Оценката е според цената при закупуването й. По-голямото обезщетение е за гуми, купени от 13 до 24 месеца преди събитието. Ако са по-нови, се възстановява до 35% отстъпка.

За целия срок на валидност на картата се ползват 20% отстъпка на всички услуги в автомивка „Елефант“ в „България Мол“ на бул. „България“ в София. Такова е намалението и за годишни технически прегледи в „Елефнт Тех“ на същото място. Картите са валидни максимум 12 месеца – до 1 януари на следващата година след получаването им, или до изтичане на договора по „Автокаско“. Издаването на картата става с попълване на заявление, което може да стане и по куриер, за сметка на „Брокер инс“.

Още за отстъпките за годишен технически преглед може да прочете тук: ГТП промоция

Aвтокаско

Застраховка автокаско автомобила инс