phone call icon
contact icon

РАБОТНО ВРЕМЕ

ПОНЕДЕЛНИК - ПЕТЪК

9:00 Ч. - 17:30 Ч.

contact icon

НАЦИОНАЛНИ ТЕЛЕФОННИ НОМЕРА

0700 4 24 24

на цената на един градски разговор

contact icon

VIBER

24ins

contact icon

ИДЕИ И КОМЕНТАРИ

ОТГОВОР ДО

2 РАБОТНИ ДНИ

contact icon

ИЗПРАТЕТЕ СЪОБЩЕНИЕ

ОТГОВОР ДО

2 РАБОТНИ ДНИ

[email protected]

contact icon

БИЗНЕС ЗАПИТВАНЕ

ОТГОВОР ДО

2 РАБОТНИ ДНИ

video icon

ВИДЕОКОНСУЛТАЦИЯ

понеделник - петък

9:00 ч. - 17:00 ч.

0700 4 24 24

на цената на един градски разговор

Попитайте ни!

Задайте въпрос

close icon

Можете да попълните Вашите въпроси, имейл и/или телефонен номер за връзка и ние ще Ви отговорим възможно най-скоро.

Моля да проверявате периодично дали имейлът с отговора от нас не е в папка „Спам“.

Имейл * Моля, попълнете правилно полето Моля, въведете валиден имейл адрес.
Телефонен номер Моля, попълнете правилно полето Моля, попълнете само цифри
Въпрос * Моля, попълнете правилно полето
Моля, потвърдете, че не сте робот.
Вие изпратихте успешно Вашето запитване!
Запитването Ви не беше изпратено успешно!
Изпращане
За нас

ЗА НАС

ГРИЖА ЗА КЛИЕНТА

БИЗНЕС ПАРТНЬОРСТВА

24INS БЛОГ

ЗАСТРАХОВКА С ПОКРИТИЕ ЗА СКИ СПОРТ - ВАЖНО Е!

3 декември 2020

Първият сняг вече е покрил планинските склонове. Като запалени скиори сте проверили и обновили екипировката си. Набелязали сте писти и места за спускане. Освен за прогнозата за времето, оборудването, компанията и плана за пътуване..., има ли още нещо, за което си струва да помислите?

Отивам на ски! Нужна ли ми е застраховка?

Отговорът е “ДА”! Разбира се, че се е случвало да се върнете от планина щастливи и заредени с енергия - със задоволство да установите, че сте пропуснали да се застраховате и така сте спестили няколко лева.
Покритите рискове са различни за всяка застрахователна компания и зависят от застрахователната сума и конкретната оферта. Основните рискове, които ще намерите в почти всяко предложение, са: И да, застраховката е продукт, чиято полза отчитаме след неприятен инцидент. Виждали сме хвърчащите по пистата моторни шейни-линейки и сме чували за провеждането на спасителни акции в планината. Първоначално пострадалите не се сещат за застраховката си. Но след като получат сметката си, си спомнят за нея. Разходите, за спасителна операция в планината и медицинските разноски при потенциална контузия, могат да бъдат на стойност десетки хиляди левове...

Какво покрива застраховката ми с включен риск от злополука при каране на ски?

Покритите рискове са различни за всяка застрахователна компания и зависят от застрахователната сума и конкретната оферта. Основните рискове, които ще намерите в почти всяко предложение, са:

• покриване на медицински разходи до определена сума;
• покриване на разходи за евакуация и репатриране;
• покриване на разходи за спасителни разноски;
• обезщетение при временна загуба на трудоспособност;
• обезщетение при трайна загуба на работоспособност или смърт от злополука.

Покритията и сумите за обезщетение можете да сравните от онлайн калкулатора на 24ins.

На пистата и извън пистата

Рискът при каране извън писта е много по-голям и това е причината за по-високата цена на тези пакети. Задължително е да има отбелязано в полицата, че ще се кара извънпистово, за да може да са валидни покритията в случай на инцидент. По-малко компании са склонни да включат този риск в пакетите си. Още при търсенето на оферта си отбележете, че желаете споменатото покритие!

За България и за чужбина

И тук има разлика в цената и предлаганите пакети. Пакетите за чужбина често включват и допълнителни покрития като "кражба и загуба на багаж”, “правна помощ”, “разходи за транспорт” и “лични разходи”. Цената за чужбина е по-висока, като застрахователните компании работят с партньори на местно ниво, световни лидери в обслужването на застрахователни щети и помощ при инциденти. В информацията към полицата ще намерите денонощни телефони, които да използвате в случай на инцидент.

Годишна или за период?

Можете да прецените според времето, което сте планирали да отделите за ски. Ако общо Ви се събират над 2 месеца по пистите, по-изгодно ще е да се замислите за годишна застраховка. Разбира се, всичко зависи от покритията и застрахователните суми.

Онлайн застраховане от 24ins.bg

Ние обичаме бързите и лесни услуги! Решихме, че си заслужава да създадем още една такава - за всички, обичащи да спортуват, включително и за нас самите.

Надяваме се все повече застрахователни компании да предложат продукти за този тип застраховки.

Застраховките, предлагани към момента, можете да сравните от нашия калкулатор за
ТУРИСТИЧЕСКА ЗАСТРАХОВКА С ПОКРИТИЯ ЗА ЛЮБИТЕЛСКИ СПОРТОВЕ.

Както всичките ни услуги и тук сме се постарали да направим всичко бързо, лесно и удобно за потребителя. Българското законодателство налага някои ограничения при предлагането на финансови услуги онлайн, които сме съобразили в процеса на поръчване и заплащане на полицата. След като изчислите и изберете най-подходящата за Вас застраховка, ще трябва да въведете лична информация и данни за контакт - на Вас като заявяващ и на групата пътуващи, в случай че се застрахова група.
(Подробна информация за целите и основанието за обработването на личните данни от “Брокер Инс“ ООД, срока за съхранение на личните данни, правата на клиентите във връзка с обработването на личните им данни от “Брокер Инс“ ООД, както и информация за начина, по който те могат да бъдат упражнени, както и всяка друга нормативно изискуема информация, се съдържа в политиката за поверителност на личните данни на “Брокер Инс“ ООД, публикувана на сайта 24ins.bg). След избор на начин на доставка и плащане на полицата, ние ще Ви я доставим безплатно на адрес с куриер или ще можете да си я вземете от наш офис.

Съществува възможност и онлайн процес на доставка, като за целта трябва да сте попълнили и подписали договор за възлагане. В този случай, можете да получите полица на електронния си адрес веднага, след като бъде отчетено плащането. Полицата може да е валидна от 00:00 часа на следващия ден, затова не оставяйте за последния момент.

При инцидент и нужда от помощ

Ако сте в чужбина, трябва да се свържете с асистиращата компания. Телефоните й ще намерите в полицата. Можете да се свържете с нея денонощно, 7 дни в седмицата. Ще бъдете насочени към съответната служба или медицинско заведение.
По всяко време можете да се обадите за съвет или насока и на денонощната линия за клиенти на 24ins.bg – 0700 4 24 24 или да ни пишете - вижте секция “Контакти”.

Пожелаваме Ви много хубави моменти с любимите Ви спортове!

Текстът е авторско съдържание на https://24ins.bg

сподели

share-icon-grey
mail-icon

Моля, въведете имейл, на който да изпратим статията

Имейл адрес

Моля, попълнете правилно полето

Статията е изпратена на посочения имейл.

close-icon
copy-icon

Копирано

arrow