phone call icon
contact icon

РАБОТНО ВРЕМЕ

ПОНЕДЕЛНИК - ПЕТЪК

9:00 Ч. - 17:30 Ч.

contact icon

НАЦИОНАЛНИ ТЕЛЕФОННИ НОМЕРА

0700 4 24 24

на цената на един градски разговор

contact icon

VIBER

24ins

contact icon

ИДЕИ И КОМЕНТАРИ

ОТГОВОР ДО

2 РАБОТНИ ДНИ

contact icon

ИЗПРАТЕТЕ СЪОБЩЕНИЕ

ОТГОВОР ДО

2 РАБОТНИ ДНИ

[email protected]

contact icon

БИЗНЕС ЗАПИТВАНЕ

ОТГОВОР ДО

2 РАБОТНИ ДНИ

video icon

ВИДЕОКОНСУЛТАЦИЯ

понеделник - петък

9:00 ч. - 17:00 ч.

0700 4 24 24

на цената на един градски разговор

Попитайте ни!

Задайте въпрос

close icon

Можете да попълните Вашите въпроси, имейл и/или телефонен номер за връзка и ние ще Ви отговорим възможно най-скоро.

Моля да проверявате периодично дали имейлът с отговора от нас не е в папка „Спам“.

Имейл * Моля, попълнете правилно полето Моля, въведете валиден имейл адрес.
Телефонен номер Моля, попълнете правилно полето Моля, попълнете само цифри
Въпрос * Моля, попълнете правилно полето
Моля, потвърдете, че не сте робот.
Вие изпратихте успешно Вашето запитване!
Запитването Ви не беше изпратено успешно!
Изпращане
За нас

ЗА НАС

ГРИЖА ЗА КЛИЕНТА

БИЗНЕС ПАРТНЬОРСТВА

24INS БЛОГ

ТУРИСТИЧЕСКА ЗАСТРАХОВКА С ПОКРИТИЯ ЗА СПОРТ

31 юли 2019

ТУРИСТИЧЕСКА ЗАСТРАХОВКА С ПОКРИТИЯ ЗА СПОРТ

А Вие знаете ли, че застраховката “Помощ при пътуване” със стандартни покрития, НЕ покрива риска в случай на инцидент при упражняване на спорт?

Защо създадохме калкулатор с покрития при упражняване на спорт?

Все повече хора избират да прекарат свободното време и почивката си не само далеч от дома, но и упражнявайки любимия си спорт. Ние, екипът на 24ins, също обичаме да се катерим, да плаваме, да караме велосипеди и куп други забавления. Клиенти и потребители често ни питат за подобни покрития към застраховките. Всяко едно запитване ни отнемаше време и комуникация с партньорите ни от застрахователните компании. А това се отразява и на услугата, която предоставяме на клиента. Защото ние обичаме бързите и лесни услуги! Решихме, че си заслужава да направим още една такава, за всички - обичащи да спортуват, включително и за нас самите.

Надяваме се все повече застрахователни компании да предложат продукти за споменатия тип застраховки.

Как създадохме този калкулатор?

Започнахме с анализ на текущите тарифи на компаниите, преминахме през директни запитвания към централите, стигнахме до експертите по риска. Уточнявахме в детайли всеки един от спортовете и покритията с всяка една от застрахователните компании. Открихме спортове, които не бяхме и предполагали че съществуват. Изчетохме над 200 страници общи условия. Изпратихме над 90 мейла.

За кого е калкулаторът?

Той е за всички, които пътувайки спортуват или пътуват, за да спортуват - фрирайд, катерене, планинарство, колоездене,... всички над 40 спорта, които сме включили. Можете да избирате дали застраховката Ви да бъде за България или за чужбина, за определен период от време или за една година. Можете да видите предложенията само за себе си или за групата, с която ще бъдете!

Съвет: В някои от компаниите получавате отстъпки за по-голяма група.

Този калкулатор НЕ Е за професионални спортисти. За тях премиите се изчисляват обикновено индивидуално и няма как да се обобщят в клакулатор.

Защо упражняването на спорт е допълнителен риск при пътуване?

Разбира се, шансът да се случи инцидент е по-голям, ако карате ски, велосипед, лодка или качвате някой връх, отколкото като си стоите кротко на плажа или в заведението на чаша бира. Това е и причината застрахователните експерти по оценка на риска да поставят завишения в случай, че упражнявате определени спортове. Различните застрахователни компании оценяват различно риска за различните спортове и това също е нормално. Методите за оценка обикновено се базират на исторически данни за инцидентите, а такива за някой от спортовете няма достатъчно.

Какви са завишенията за упражняване на спорт?

Както писахме по-горе, завишенията зависят от вида спорт и застрахователната компания. Започват от 10-20% спрямо стандартната тарифа и достигат до над 200% за някои спортове.

Какъв е процесът на сключване и на заявяване на щета?

Както всички наши услуги и тук сме се постарали да направим всичко бързо, лесно и удобно за потребителя. Българското законодателство налага някои ограничения при предлагането на финансови услуги онлайн, които сме съобразили в процеса на поръчване и заплащане на полицата.

След като изчислите и изберете най-подходящата за Вас застраховка, ще се наложи да въведете лична информация и данни за контакт с Вас като заявяващ и на групата пътуващи, в случай че се застрахова група.

(Подробна информация за целите и основанието за обработването на личните данни от “Брокер Инс“ ООД, срокът за съхранение на личните данни, правата на клиентите във връзка с обработването на личните им данни от “Брокер Инс“ ООД, както и информация за начина, по който те могат да бъдат упражнени, както и всяка друга нормативно изискуема информация, се съдържа в политиката за поверителност на личните данни на “Брокер Инс“ ООД, публикувана на сайта 24ins.bg.)

След избор на начин на доставка и плащане на полицата, ние ще Ви я доставим безплатно на адрес с куриер или ще можете да си я вземете от наш офис.

Съществува възможност и онлайн процес на доставка, като за целта трябва да сте попълнили и подписали договор за възлагане. В този случай, можете да получите полица на електронния си адрес веднага, след като бъде отчетено плащането. Полицата може да е валидна от 00:00 часа на следващия ден, затова не оставяйте за последния момент.

При инцидент и нужда от помощ. Ако сте в чужбина, трябва да се свържете с асистиращата компания. Телефоните можете да намерите в полицата. Можете да се свържете с тях денонощно, 7 дни в седмицата. Те ще Ви насочат към съответната служба или медицинско заведение. По всяко време можете да се обадите за съвет или насока и на денонощната линия за клиенти на 24ins.bg – 0700 4 24 24 или да изберете друга форма за връзка от секцията ни “Контакти”.

Пожелаваме Ви много хубави моменти с любимите Ви спортове!

Сметнeте си цената за застрахователна защита с включено покритие за любим спорт от тук: https://24ins.bg/travel-insurance-sport

Текстът е авторско съдържание на https://24ins.bg

сподели

share-icon-grey
mail-icon

Моля, въведете имейл, на който да изпратим статията

Имейл адрес

Моля, попълнете правилно полето

Статията е изпратена на посочения имейл.

close-icon
copy-icon

Копирано

arrow