РАБОТНО ВРЕМЕ

ПОНЕДЕЛНИК - ПЕТЪК

9:00 Ч. - 17:30 Ч.

НАЦИОНАЛНИ ТЕЛЕФОННИ НОМЕРА

0700 4 24 24

на цената на един градски разговор

СКАЙП

WWW.24INS.BG

ИДЕИ И КОМЕНТАРИ

ОТГОВОР

ДО 2 РАБОТНИ ДНИ

ИЗПРАТЕТЕ СЪОБЩЕНИЕ

ОТГОВОР

ДО 2 РАБОТНИ ДНИ

[email protected]

БИЗНЕС ЗАПИТВАНЕ

ОТГОВОР

ДО 2 РАБОТНИ ДНИ

Попитайте ни!

Задайте въпрос

Можете да попълните Вашите въпроси, имейл и/или телефонен номер за връзка и ние ще Ви отговорим възможно най-скоро.

Моля да проверявате периодично дали имейлът с отговора от нас не е в папка „Спам“.

Имейл * Моля, попълнете правилно полето Моля, въведете валиден имейл адрес.
Телефонен номер Моля, попълнете правилно полето Моля, попълнете само цифри
Въпрос * Моля, попълнете правилно полето
Моля, потвърдете, че не сте робот.
Вие изпратихте успешно Вашето запитване!
Запитването Ви не беше изпратено успешно!
Изпращане

Застраховки помощ при пътуване

В планината

Еднократно пътуване

Годишна застраховка

Застраховката се сключва за единични пътувания в планината (в България) – за спортна и туристическа дейност (любителски планински преходи, каране на ски, сноуборд, в обозначените за целта туристически писти и маршрути). Препоръка: При чести пътувания в планината, в рамките на една календарна година, Ви съветваме да изберете „Годишна застраховка в планината“. С нея ще спестите средства и ще оптимизирате Вашето време и/или времето на групата пътуващи.

Застраховката се сключва за период от една година при чести пътувания в планината. Важи за територията в България при практикуване на спортна и туристическа дейност (любителски планински преходи, каране на ски, сноуборд, в обозначените за целта туристически писти и маршрути).

Валидна от дата

Валидна до дата

Годишна застраховка при често пътуване в планината

Начална дата

Назад

Тип на застраховката

Валидна от дата

Валидна до дата

Назад

Тип на застраховката

Начална дата

Цел на пътуването

Териториален обхват

Застраховани лица на 0 - 64 години

Максимален брой до 50 човека.

Застраховани лица на 65 - 99+ години

Максимален брой до 50 човека.

Навършени години на лица на и над 65г.

Застраховани лица до 26 години

Максимален брой до 50 човека.
Продължи
Продължи

Търсете етикета

Чрез него сключвате изцяло онлайн застраховка с валидност от 00:00 часа на следващия ден. Ще получите полицата в PDF файл на електронната Ви поща.

Основни предимства:

Заявявате, плащате и получавате Вашата застраховка от едно място - по всяко време на денонощието, без значение къде се намирате.

Получавате на имейл полицата Ви с придружаващите я документи. Не е необходимо да заплащате физическата им доставка и да ги чакате по куриер - те са на имейла Ви до минути.

Полицата е валидна от 00:00 часа на следващия ден, без потвърждение от оператор.

Премията и условията по застраховката не могат да бъдат променяни.

Полицата Ви ще откриете и във Вашия личен профил на 24ins.

С 24ins получавате

Сравняване на офертите на 11+ застрахователни компании

Изцяло онлайн застраховане

Избор на удобен за Вас метод за плащане

Електронна полица на имейл

Личен профил с ползи

Създаване на групи за пътуване

Напомняне за изтичащи застраховки и документи

Професионално обслужване

Клиентите за нас

Застраховка помощ при пътуване в планината

Какво представлява Застраховка при пътуване в планината?

Застраховката при пътуване в планината осигурява сигурност и защита в случай на злополука или внезапно заболяване, като покрива разходите необходими за получаване на навременна специализирана медицинска помощ при престой в чужбина.

Към застраховката могат да бъдат включени и редица допълнителни покрития като загубване, забавяне, кражба на личен багаж и документи, закъсняла гражданска отговорност към трети лица, разходи за издирване и спасяване, правна помощ, злополука в чужбина, влошаване на хронично заболяване, медицински разходи, включващи и COVID-19 и др.

Застраховката се сключва за граждани на Република България и важи за целия свят. Може да бъде сключена за период от 1 до 365 дни.

Полицата се изпраща на имейл и не е необходимо да се заплаща такса за физическата ѝ доставка.

Формиране на цената

Цената на застрахователната полица се формира в зависимост от нужните Ви покрития с включените допълнителни клаузи към договора Ви със застрахователя и посочените обезщетения.

Някои застрахователни компании предлагат завишения по застрахователната премия, в зависимост от възрастта на застрахованото лице, като за лица над определена възраст има ограничения в застрахователните суми и покрития. В случай, че отивате в чужбина, с цел работа или спорт, е възможно да имате завишения по премията, ако попадате в рисков клас.

Определени застрахователни компании предлагат отстъпки при групова застраховка или застраховане на цялото семейство.

Новини и промоции

Въпроси и отговори

Какво покритие има планинската застраховка?

В зависимост от избора Ви на застрахователна компания, предлагаща застраховката, застраховката покрива комбинация от рискове - в това число медицински разноски, спасителни разноски и разходи за репатриране, загуба на живот и трайна загуба на трудоспособност вследствие на злополука. Покритията важат както при избор на застраховка „Еднократно пътуване в планината“, така и за „Застраховка за една година“.

Може ли да застраховам цялото си семейство?

Да, планинската застраховка може да бъде индивидуална, групова или семейна (двама възрастни и едно или повече деца) в зависимост от застрахователната компания. Няма значение дали е сключена за еднократно пътуване в планината или за една година.

За какъв период може да се сключи „Планинска застраховка“?

Застраховката може да се сключи за срок от един ден до една година, зависи от целта, за която ще я ползвате. За единични пътувания в планината е по-добре да изберете „Еднократно пътуване в планината“, за чести пътувания в рамките на една календарна година, изберете „Пътуване в планината – за една година“.

Има ли ограничения за възрастта на застрахования?

Различните застрахователни компании предлагат различни условия и ограничения относно възрастта на застрахования. Въвеждайки възрастта на пътуващите в калкулатора, ще видите офертите само на компаниите, предлагащи покрития за конкретната възрастова група.
В случай че, не получите търсената от Вас оферта, винаги можете да се свържете с нас, за да Ви съдействаме. Свържете се с нас,  по удобен за Вас начин, като използвате координатите ни за връзка от меню „Контакти“.

За кого е предназначена „Планинска застраховка“?

Планинската застраховка е подходяща за хора, упражняващи различни любителски планински спортове – алпинисти, скиори, както и за туристи, решили да прекарат свободното си време в планината в обозначените за целта места. Планинската застраховка може да бъде индивидуална, групова или семейна (за двама възрастни и едно или повече деца), като се сключва за срок от 1 ден до 1 година. Така че Вие можете да я сключите за себе си, Ваш/и приятел/и, група пътуващи и Вашето семейство. Застраховката е подходяща за хора, които плануват да посетят планината еднократно и за хора, които често я посещават.
Предвиждам пътуване в планината идните дни, каква застраховка за пътуване в планината е добре да избера? За Вас е подходяща застраховката за единични пътувания в планината (в България) – за спортна и туристическа дейност (любителски планински преходи, каране на ски, сноуборд, в обозначените за целта туристически писти и маршрути).

Обичам да посещавам планината с приятели, какво ще ме посъветвате – каква застраховка да избера – „Пътуване в планината – еднократно пътуване“ или „Пътуване в планината – за една година“?

При чести пътувания в планината, в рамките на една календарна година, Ви съветваме да изберете „Годишна застраховка в планината“. С нея ще спестите средства и ще оптимизирате Вашето време и/или времето на групата, с която пътувате.
От личния Ви профил в 24ins, можете бързо и лесно да създадете туристически групи за пътуване и да сключите застраховка.

Как се формира цената на застраховката?

Цената на планинската застраховка се формира в зависимост от срока на застраховката, включените в нея покрити рискове, като може да варира в зависимост от това дали застраховката е индивидуална, групова или семейна. Възрастта на застрахованото лице също оказва влияние във формирането на цената. Някои застрахователни компании предоставят и допълнителни отстъпки за група пътуващи.

Любител съм на карането на ски – офроуд – каква застраховка да сключа?

В случай, че желаете да карате ски, сноуборд в извън обозначените за целта писти, да практикувате алпинизъм, планинско колоездене или друг рисков спорт, моля, изберете застраховка „Пътуване с покритие за спорт“.

Смятам да участвам в състезание за колоездене в планината и се чудя каква застрахователна сума да посоча при сключването на застраховката “Пътуване в планината“?

При практикуване на професионален спорт и участие в състезание се сключва професионална застраховка за спортисти.

Списък на пътуващите

Застраховани лица на 0 - 64 години

Застраховани лица на 65 - 99+ години

Застраховани лица до 26 години

Затвори

Сигурни ли сте че желаете да изтриете

Затвори
Изтрий